Suomi - Matkaoppaat

Suomi – esimerkki

Matkaopas Turkuun - Aurajoen helmen parhaat puolet

Turkua pidetään yhtenä Suomen kauneimmista kaupungeista eikä suotta – pelkkä kaupunkikävely sen huikaisevan kauniiden vanhojen rakennusten muodostaman keskustan läpi on jo elämys itsessään. 1200-luvulla perustettu Suomen vanhin kaupunki, joka myös tunnetaan Aurajoen helmenä, on kiehtova yhdistelmä kulttuuria ja historiaa, vanhaa ja uutta. Taiteen, historian ja kulttuurin kaupunki Turku houkuttelee valtavan määrän vierailijoita vuodessa olemalla oma, jäljittelemätön itsensä. Koska nähtävää ja tehtävää on paljon, kaupunki on jokaiselle vierailijalle aina omanlaisensa kokemus. Tuskin pääset poistumaan Turusta yllättymättä sen ihanuudesta. Turussa olet aina tapahtumien keskipisteessä.

Näytä koko opas

Suomi - Matkaoppaat

Pohjois-Suomen pääkaupunki Oulu on teknologian ja viihteen ytimessä

Oulu on pieni suuri kaupunki, joka hurmaa välittömällä tunnelmallaan ja loistavalla palveluvalikoimallaan. Kävelykatualue Rotuaarin ympärille keskittyvä keskusta-alue on tämän pohjoissuomalaisen viihde- ja teknologiakaupungin pieni mutta pippurinen sydän. Oulussa opiskellaan, tehdään tiedettä ja toden totta viihdytään - tämän kokoluokan kaupungiksi Oulun viihdetarjonta on monipuolisempi kuin uskoisikaan. Vaikka Oulu sijaitsee itse asiassa hyvin keskivaiheilla Suomea pituussunnassa, se profiloituu ennen kaikkea pohjoissuomalaiseksi kaupungiksi. Oulussa pääset kokemaan pohjoisen elämäntavan ei niin kovin kaukana etelästä.

Oulussa majoittuminen on mukavaa – hotelleilta on lyhyt matka kaikkialle

Oulussa majoittumisen suhteen ei tarvitse hirveästi vaivata päätään, sillä hotellit sijaitsevat hyvin lähellä niin toisiaan kuin keskustan palveluitakin. Valittavaksi jää käytännössä vain se, haluaako sijoittua lähelle rantaa vai onko tärkeämpää olla aivan esimerkiksi rautatieaseman tuntumassa. Oululaiset hotellit ovat kauttaaltaan siistejä ja rauhallisia, eikä ydinkeskustassakaan ole niin kovaa vilskettä, että se haittaisi esimerkiksi yöpymistä. Ouluun matkaavan kannattaakin valita rauhassa mukavimmalta vaikuttava tai omalle lompakolle sopivin vaihtoehto.

Turun parhaat shoppailupaikat sijoittuvat ympäri kaupunkia

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja yksi maan suurimmista kaupunkialueista. Näin ollen siellä on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja paljon vaihtoehtoja, joista löytyy kaikille jotakin budjetista riippumatta. Turussa sijaitsee kaikkien tärkeimpien Suomesta löytyvien vaateketjujen liikkeitä ja runsaasti pieniä yksityisiä putiikkeja. Shoppailijan kannalta on mukavaa, että kaupungissa on tiheässä myös viihtyisiä kahviloita, joissa pitää lepotauko ja ehkä haukata jotain pientä.

Ostoskierroksella Oulussa – mistä teet Pohjois-Suomen parhaat löydöt

Oulua pidetään Pohjois-Suomen pääkaupunkina, ja siellä onkin alueen parhaat ostosmahdollisuudet. Vaikka kaupungin keskusta on pieni, se osaa hyödyntää pinta-alansa tehokkaasti ja ostoskeskuksia on joka puolella kaupunkia. Oulusta löydät erikoisliikkeet ja tavaratalot, pienet ainutlaatuiset putiikit ja tunnettujen ketjujen liikkeet. Lisäksi tarjolla on aimo annos pohjoissuomalaista tunnelmaa ja pienen suuren kaupungin viehätysvoimaa, joten loppujen lopuksi ostoskierroksesta jää aina voiton puolelle. Tutustu Oulun mainioihin ostosmahdollisuuksiin seikkailemalla keskustan kaduilla ja pujahtamalla kiinnostaviin liikkeisiin.

Tutustu Turun tärkeimpiin nähtävyyksiin – mitä tehdä Varsinais-Suomen pääkaupungissa

Turku on hurmaavan kaunis kaupunki, siitä tuskin voi olla eri mieltä. Vuosisatojen varrella kaupungin kasvaessa rakennetut ja eri tyylisuuntia edustavat rakennukset erityisesti Turun keskustassa ja sen lähistössä ovat jo itsessään kiehtova nähtävyys. Kaupungin pitkä ja vaiheikas historia yhtenä Suomen tärkeimmistä kaupungeista näkyy monella tavalla Turun kaupunkikuvassa. Aurajoen halkoma kaupunki meren rannalla ja suunnattoman kauniin saariston ympäröimänä ei tarvitse myyntipuheita. Kun lisätään viehättävään, vanhaan kaupunkiin monipuolinen tapahtumatarjonta sekä huippuhyvät ravintolat ja ympäröidään se puhtaalla luonnolla, on houkutteleva paketti valmis. Tekemistä ja nähtävää riittää, joten kannattaa varata reilusti aikaa Turun-reissulla myös upeiden historiallisten nähtävyyksien ja raikkaiden maisemien tutkimiseen.

Mitä tehdä ja nähdä Oulussa – koe ainakin nämä Pohjois-Suomen portilla

Oulussa on paljon tehtävää ja nähtävää, joten aika vierähtää kaupungissa nopeasti. Pohjoisen porttina toimiva paikkakunta on yhdistelmä etelää ja pohjoista – kaupungin tapahtumat ja arkkitehtuuri kohtaavat siellä hurmaavan pohjoisen luonnon. Viihtyisässä Oulussa jokaiselle on jotain hauskaa tekemistä, olitpa sitten kulttuurin, historian tai luontoelämysten perässä. Vilkas tapahtumakaupunki houkuttelee jäämään festivaaliviikonloppua pidemmäksikin aikaa tutustumaan kaikkiin ominaisuuksiinsa, joten Oulun-reissuun kannattaa varata hieman ylimääräistä aikaa. Merenrantakaupungissa puhtaan suomalaisen luonnon keskellä on kaunista ympäri vuoden. Kesällä viihdytään rannoilla, syksyllä ihastellaan ruskaa, talvella vietetään aikaa suksilla ja keväällä patikoidaan hiljalleen heräävässä luonnossa. Sisätiloissa viihtyville Oulu tarjoaa valtavan määrän kulttuuritapahtumia, ja esimerkiksi live-musiikkia on tarjolla varmasti joka viikko.

Opas Turun parhaisiin ruokaelämyksiin

Turku on yksi Suomen ruokapääkaupungeista. Kaupungissa on paljon todella tunnettuja ravintoloita ja kahviloita, joiden ruokalistat houkuttelevat nautiskelijoita ympäri Suomea. Erityisen hyvin Turun ravintoloissa on edustettuna moderni pohjoismainen keittiö, joka yhdistelee sujuvasti elementtejä suosituimmista keittiöistä ympäri maailman. Tarjolla on myös paljon erilaista aitoa etnistä ruokaa maailman joka kolkasta. Ruoka on hyvin tasokasta kaikkialla, joten houkuttelevia tuoksuja kannattaa seurata sisään ravintolaan, vaikka siitä ei etukäteen mitään tietäisikään.

Oulun ravintolat – minne mennä herkuttelemaan Pohjois-Suomen portilla

Oulun ravintolatarjonta on paljon kattavampi kuin sen kaupunkikeskustan koon perusteella voisi kuvitella. Tasokkaita ravintoloita on nimittäin ympäri kaupunkia, ja lähes joka naapurustosta löytää herkullisia annoksia tarjoavan paikan. Kannattaakin pitää silmät auki ja seurata houkuttelevia tuoksuja. Oulun ravintoloiden tasoa pidetään hyvänä, ja luultavasti yllätyt positiivisesti. Koska Oulu toimii ikään kuin porttina etelästä pohjoiseen, siellä on helppo tutustua pohjoisen luonnon tarjoamiin antimiin, joita monet ravintolat pitävät toimintansa kulmakivenä. Tuoreet raaka-aineet ja ripaus rakkautta tekevät oululaisten ravintoloiden ruokalistoista toinen toistaan parempia.

Etsi Suomi hotelleja