Skip to main content.
matkaoppaat

Notting Hillin Carnivalin matkaopas – upeita paraatiautoja, calypso-musiikkia ja tanssimista kaduilla

Etsi majoitus

Ota osaa Euroopan suurimpaan katufestivaaliin Notting Hill Carnival -lomalla Länsi-Lontoon kaduilla. Varaa Notting Hill Carnival -loman hotelli ajoissa ja koe festivaalin monipuolisuus, upea väriloisto ja karibialainen musiikki pääkaupungin lyömättömässä auringonpaistejuhlassa.
Autoparaati

 

Kaksipäiväinen juhla on kesän kohokohta ja vuoden kestäneiden valmistelujen huipentuma. Yli sadan koristellun paraatiauton kulkue lipuu hitaasti läpi juhla-alueen. Tyylikkäisiin asuihin pukeutuneet tanssijat johdattavat pillejä viheltävät osallistujat tarttuviin calypso-rytmeihin, socaan ja steel-kitarayhtyeiden soitantaan. Ota lapset mukaan sunnuntaina, se on lasten päivä. Väkeä on vähemmän, ja tilaa liikkua on enemmän.

 

Karnevaalimusiikkia

 

Uskollisina karibialaisille juurilleen calypso ja steel-kitarayhtyeiden musiikki antavat rytmin karnevaaliparaatin värikkäille tanssijoilla. Paraatiautot ja -lavat viihdyttävät tuhansia seuraajia, kun taas kadunkulmien musiikki saa väkijoukot liikkumaan skan, reggaen, hip-hopin, soulin ja house-musiikin tahtiin. Viralliset oppaat kuvaavat äänentoistojärjestelmän rakenteen. Tai anna vain korvien ja jalkojen viedä sinut mukanaan. Tarkista, ketkä ovat esiintymässä livenä – kansainvälisten tähtien konsertit ovat usein ilmaisia.

 

Ruokaa ja juomaa

 

Aidon karibialaisen keittiön ja kansainvälisten ruokien houkuttelevat tuoksut tunkeutuvat tajuntaasi sadoista katukojuista. Hyvin mausteisessa marinadissa muhinut grillattu jerk-kana on juhlan suosikkiruoka, kun taas roti ja paistettu kala, vuohenjuusto riisin ja papujen kera ovat myös suosittuja joka vuosi. Viilennä itseäsi tuoreella hedelmämehulla, jääkylmällä oluella tai virkistävällä rommipunssilla.

 

Käytännön tietoja

 

Tule ajoissa, niin vältät ruuhkat: juhlan esitykset alkavat 10.00. Kulje väkijoukon mukana, älä sitä vastaan. Karnevaalireiteillä on paljon poliiseja, ja väkijoukkojen hallinta varmistaa, että ongelmia ei ole. Jos otat lapset mukaan, pidä heitä kädestä ja vältä ruuhkaisimpia alueita. Milloin: elokuun viimeisenä maanantaina ja sitä edeltävänä sunnuntaina Missä: Portobello Roadin ympäristön kadut Notting Hillissä, Länsi-Lontoossa