Skip to main content.
matkaoppaat

Louvren matkaopas – Mona Lisa ja paljon muuta

Etsi majoitus

Louvre-loma ei ole mikään laahustus tunkkaisen taidegallerian läpi. Museossa on esillä yli 35 000 taideteosta, jotka on varastoitu ylelliseen, Ranskan kuningasperheen entiseen kotiin lähellä Pariisin huippuhotelleja.
Louvren vetonaulat

 

Yöpyminen hotellissa Louvren lähellä ei ole mistään kotoisin, ellet käy tutustumassa Mona Lisan arvoitukselliseen hymyyn ja viekoitteleviin silmiin. Muista tutustua flaamilaisen realistin Matsysin maalaukseen The Moneylender and His Wife, joka kuvaa 1500-luvun ahneita kauppiaita. Vierailijat voivat melkein koskea 2 000 vuotta vanhoihin Milon Venus- ja Borghesen gladiaattori -veistoksiin.

 

Matka historian läpi

 

Monet Louvren näyttelyistä kuvaavat Ranskan vallankumouksen historiaa ja kiihkoa. Delacroix'n Vapaus johtaa kansaa, jossa naispuolinen Vapaus kantaa Ranskan lippua, juhlistaa Ranskan vapautumista kuninkaiden sorrosta. Davidin Napoleonin kruunajaiset on hohtava, 10 metriä leveä kunnianosoitus tälle Ranskan keisarille.

 

Elä Da Vinci -koodi uudelleen.

 

Dan Brownin Da Vinci -koodissa Robert Langdon saapuu Louvreen valtavan lasipyramidin läpi, kävelee Grand Galleryyn ja löytää Jacques Saunièren ruumiin. Asiasta kiinnostuneet voivat kävellä tuon saman reitin ja oppia lisää Leonardo da Vincin elämästä ja työstä museon suunnittelemalla 90 minuutin reitillä.

 

Koko perheelle

 

Lapset voivat löytää sisäisen taiteilijansa Louvren piirustustyöpajoissa tai löytää leijonia ja tiikereitä veistosnäyttelyistä. Jos heillä on vielä sen jälkeen energiaa, he voivat piiloutua läheisen Jardin des Tuileries -puiston patsaiden joukkoon ennen palaamistaan Pariisin hotelliinsa.

 

Käytännön tietoja

 

Aukioloajat: joka päivä paitsi tiistaisin ja yleisinä vapaapäivinä 1.1., 1.5., 11.11. ja 25.12. Sisäänpääsymaksu: kaikille ilmainen joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Jos haluat välttää jonoja, osta liput etukäteen verkosta, puhelimitse tai jostain Pariisin lukuisista kaupoista ja kioskeista.