Skip to main content.
matkaoppaat

Tukholman matkaopas – Pohjoismaisia makuja, kuninkaallinen menneisyys ja ulkoilua Itämeren rannoilla

Etsi majoitus

Tukholman kaupunkiloma tuo sinut 14 saaren keskelle, etkä ole missään vaiheessa kaukana vedestä. Se on tiivis kaupunki, joten missä tahansa majoitutkin, Tukholman hotellisi on aina lähellä kaupungin vihreitä puistoja, kuninkaallisia palatseja sekä eläväisiä baareja.
Löydä koordinaattisi

 

Tukholman juuret ovat pienessä, mutta tunnelmallisessa Vanhassakaupungissa, jonka keskiaikaiset kadut ovat kauppiaiden ja hallitsijoiden käytössä Kuninkaallisen palatsin lähistöllä. Pohjoisessa on Norrmalm, toisinaan myös Cityksi kutsuttu, joka muodostaa Tukholman keskustan. Kauppoja, klubeja ja ravintoloita levittäytyy täältä varakkaaseen Östermalmiin, jossa rikkaat tukholmalaiset elävät. Idässä sijaitsevat vihreät Ladugårdsgärdetin puistot sekä Djurgårdenin saari, joka on koti useille maailmanluokan museoille. Läntisessä Kungsholmenissa hallitsee punatiilinen Kaupungintalo ja siellä sijaitsevat hallituksen ministeriöt. Suuri ja mäkinen Södermalmin saari on vaihtoehtoisen Tukholman koti elämää sykkivine musiikkiklubeineen, vintage-liikkeineen ja uusia taiteilijoita esittelevine gallerioineen.

 

Ulkoilua

 

Aloita Tukholman kaupunkilomasi veneretkellä. Se esittelee upean panoraamakuvan kaupungista ja sen arkkitehtonisista mestariteoksista kaupungintalosta barokkikirkkojen kelloihin sekä välähdyksiä upeasta saaristosta, venesatamista ja rannoista. Rauhallisen liikunnan ystävien kannattaa lähteä kävelylle Djurgårdenin pienille poluille kohti luomukahvilaa Rosendals Trädgårdissa. Ole kuin paikalliset ja mene piknikille Hagaparkeniin tai katsele maailmanmenoa katukahvilassa Kungsträdgårdenissa.

 

Museotarjonta

 

Tutustu aitoon Ruotsiin vaeltelemalla vanhojen maatalojen, kartanoiden ja hirsimökkien läpi Skansenin ulkoilmamuseossa. Ruotsin sankarittaren, Peppi Pitkätossun, seikkailut pitävät pienet lapset varmasti tyytyväisenä Huvikummussa. Sillä aikaa wanna-be-rokkarit voivat lyödä rytmiä Musiikkimuseossa. Koe elävästi, millaista oli olla sotilas, tutustumalla Vasa-museossa olevaan valtavaan 1600-luvun sotalaivaan, joka on jumiutuneena ikuisesti hämärään. Näe pohjoismaalaista taidetta ja parhaita skandinaavisia huonekaluja, kirkkaan värisiä tekstiileitä sekä erikoisesti muotoiltua lasia Kansallismuseossa.

 

Skandinavian makuja

 

Tukholmalla on kalliin kaupungin maine, mutta siellä on kuitenkin helppo syödä hyvin joutumatta vararikkoon. Hotellin tukevan buffet-aamiaisen jälkeen voit suunnata nauttimaan hinta-laatusuhteeltaan hyvän lounaan, joka sisältää aterian, leivän, salaatin sekä kahvin. Tilaa silakkaa ja akvaviittia vanhassa oluthallissa tai tuhlaa moderniin ruotsalaiseen keittiöön ravintolassa, joka on yhtä tyylikäs kuin asiakkaansakin. Ainutlaatuisena kokemuksena kannattaa kokeilla edellisvuoden Nobelin palkinnon voittanutta Stadshusetin ravintolaa.

 

Ostoksia ja designia

 

Muotitietoiset shoppailijat suuntaavat selkeiden skandinaavisten klassikoiden jälkeen Östermalmin sisustuskauppoihin, kuten Jacksonsiin ja Modernityyn. Drottninggatan tarjoaa katumuotia sekä kalliimpia kauppoja, NK on keskustan arvokas tavaratalo, ja kansainväliset suunnittelijat puolestaan parveilevat Stureplanissa ja sen tyylikkäässä ostoskeskuksessa, Sturegalleriassa. Nuorten suunnittelijoiden töitä, outoja lahjoja ja vintage-vaatteita löydät entisen työväen alueen Södermalmin hiljaisemmilta kaduilta.